PLC زیمنس
شرکت زیمنس یک شرکت موفق در زمینههای مختلف، از جمله اتوماسیون صنعتی است. این برند در حوزهی PLC، پیشرفت بسیاری داشته و از شناخته شدهترین نامها در این زمینه به حساب میآید.PLC مغز اصلی یک فرایند اتوماسیون صنعتی است، بنابراین استفاده از یک PLC مرغوب و باکیفیت مانند پی ال سی های زیمنس، بعد از شناخت درست ویژگی های هرکدام، در روند انجام پروژهها بسیار مهم است.
خانواده ی PLC های زیمنس یک خانوادهی بسیار بزرگ است که براساس ویژگیهای مختلف دستهبندی میشوند.
به صورت کلی تمامی محصولات PLC زیمنس، زیرمجموعه محصولات سیماتیک SIMATIC قرار میگیرند. بسته های تعبیه شده SIMATIC ترکیبی از سخت افزار و نرم افزار هستند که سیستم عامل برای سخت افزار مورد استفاده تنظیم و بهینه شده است که تمام وظایف اتوماسیون پروژهی موردنظر از قبل برنامهریزی شده باشد.
پیالسیهای زیمنس مانند سایر پیالسیها به دو نوع کامپکت و ماژولار تقسیم میشوند که قبلا در مقاله انواع PLC ها درخصوص نوع دسته بندی PLC ها با ویژگیهای مختلف هر دسته، صحبت کرده ایم که محتوای این مقاله میتواند برایتان مفید باشد.
پی ال سی Simatic S5
این نوع از PLC ها یکی از قدیمیترین پیالسی های بازار و نسل پنجم PLC های زیمنس بوده و اکنون تولید آنها در کارخانههای زیمنس متوقف شده است. امروزه استفاده از آنها در صنعت، نسبت به قبل خیلی کمتر شده و سیستمهای جدید جایگزین این PLC ها شدهاند.
فناوری این PLC ها، کنترلگری منطقی باقابلیت برنامه ریزی بود که زمان پردازش رابه طور قابل توجهی کاهش و ساختارهای فرآیندهای پیچیدهتر را میتوانست سریعتر کنترل کند.
این خانوادهی قدیمی زیمنس شاملS5-90U، S5-95U، S5-100U و S5-115U هستند که دو مدل اول به صورت compact و دو مدل دوم به صورت ماژولار در اتوماسیون صنعتی برای سیستم های کنترلی با ابعاد متوسط بکار می روند. نرم افزار مورد استفاده در این نوع از پیالسی ها Step5 می باشد.
پی ال سی Simatic S7
بعد از عرضهی S5 نوبت به PLC های S7 رسید. در سال 1994 با شروع این نسل از پی ال سی ها با استانداردهای فیلدباس جدید PROFIBUS و اترنت صنعتی ارتباط یکپارچه را در تمام مسیر تولید، از شروع تا پایان، امکانپذیر کرد. بدین ترتیب عصر شبکه در PLC ها با ورود خانواده S7 آغاز گردید. این PLC ها با نرم افزار STEP7 و Step 7 TIA Portal برنامه نویسی و پیکر بندی میشوند. با توجه به اهمیت این خانواده از PLC ها و کاربرد گسترده آنها در اتوماسیون صنعتی، تمامی اعضای این خانواده را به صورت جداگانه بررسی میکنیم.برای دریافت قیمت انواع PLC های زیمنس و سفارش تابلو برق کافیست با متخصصین ما تماس بگیرید.
پی ال سی S7-200 زیمنس PLC S7-200 Siemens
این پیالسی اولین عضو از خانوادهی S7 بوده و به صورت کامپکت برای سیستمهای سیماتیک کنترلی قدیمی استفاده میشد. پیالسی های S7-200 میکرو پیالسی بوده و برای مقاصد ساده و نسبتاً پیچیده کنترلی به کار میرفت و قیمت آنها به نسبت سایر اعضای خانوادهاش ارزانتر بود.
برنامه نویسی این PLC ها با برنامههای Step7-Micro/Win زیمنس انجام میگیرد ولی در حال حاضر تولید این نوع PLCها متوقف شده و سری S7-1200 جایگزین آنها شده است. این نوع پی ال سی ها ورودی و خروجی های بیشتری نسبت به مینی پی ال سی ها دارند، یعنی حدود 300 ورودی خروجی On-Board داشته و در پروژهها و فرآیندهای متوسط استفاده می شدند.
پی ال سی S7-300 زیمنس PLC S7-300 Siemens
پیالسی S7-300 قویترین و پرکاربردترین پیالسی تولید شده در شرکت زیمنس است که امروزه نیز بسیارپرطرفدار بوده و حوزهی اتوماسیون صنعتی از آن استفاده میشود. PLC هایS7-300 ماژولار بوده و به سهولت قابل دسترسی و توسعه میباشند، زیرا ماژول های آن از تنوع بالایی برخوردار است.
در این سری محصولات PLC زیمنس، پردازشگر انتخاب شده (CPU)که میتواند کامپکت یا ماژولار باشد، تعیین کننده حداکثر تعداد ورودی و خروجی میباشد و میتواند تا 2000 ورودی و خروجی را ساپورت کند. از اینرو برای پروژههای متوسط استفاده میشود.
PLC های S7-300 خود دارای زیر مجموعه S7-300 C و S7-300 F می باشند. برنامه نویسی و پیکربندی و تنظیمات مربوط به شبکه توسط نرم افزارStep7 و V5.x + WinCC انجام میشود.
شرکت میلان الکتروینک آسیا با سالها تجربه، به همراه تیمی متخصص در زمینه اتوماسیون صنعتی و طراحی و تولید تابلوهای برق، آماده ارائهی خدمات مهندسی و تامین تجهیزات اتوماسیون صنعتی میباشد. برای اطلاع از قیمت انواع PLC های زیمنس، سفارش تابلو های PLC کافیست با شرکت میلان الکترونیک آسیا در ارتباط باشید.
پی ال سی S7-400 زیمنس PLC S7-400 Siemens
PLC های S7-400 در مقایسه با S7-300 زیمنس سرعت پردازش بالاتر، حافظه ی بیشتر و… دارد. حوزه عملکرد آن وسیع بوده و می توان حجم زیادی از سیگنال ها را پوشش دهد، همچنین این نوع PLC ها به راحتی قابل توسعه است.
برنامه نویسی آن توسط نرم افزارStep7 صورت میپذیرد و برای تولید و اتوماسیون فرآیند در پروژههای بزرگ و حساس که I/O زیادی لازم دارند، مورد استفاده قرار می گیرند و تا ۵۰۰۰ ورودی/خروجی را پشتیبانی میکند.
تفاوت PLC های S7-400 با دیگر پی ال سی های ماژولار نصب به صورت عمودی و یا سیستم مبتنی بر قفسه می باشد. ماژول مرکزی در قسمت پشت پی ال سی قرار دارد و یک صفحه پشتی چند پین وجود دارد که بقیه کارت ها از طریق رک بهم متصل می شوند و رک سری 400 نسب به بقیه سری ها متفاوت است.
پی ال سی S7-1200 زیمنس PLC S7-1200 Siemens
همانطور که در بخش PLC های S7-200 توضیح داده شد، امروزه نسل PLC های S7-1200 با توسعه و رفع مشکلات قبلی، از جمله پیشرفت پروتکلهای شبکه و افزایش دامنه عملکرد و نرمافزار حرفهای TIA Portal برای برنامه نویسی، جایگزین این پی ال سی ها شده اند.
پی ال سی S7-1200 جزء سری پی ال سی های جدید و بهروز تجهیزات اتوماسیون صنعتی خانوادهSIMATIC S7 زیمنس می باشند. S7-1200 دارای پیکربندی جمع و جور است و میتواند در طیف گستردهای از برنامه ها استفاده شود و برای کاربردهای سبک و پروسههای کوچک طراحی شدهاند.
در این CPU ها بصورت Compact، پورت Profinet نیز وجود دارد که از شبکه های نسبتاً جدید میباشد. شبکه ی Profinet در دو نسخه ی I/O و CBA ارائه شده که نسخه ی I/O آن شبیه Pofibus-DP و نسخه CBA آن شبیه Industrial Ethernet است. وجود پورت ارتباطی با شبکه اترنت صنعتی روی CPU این پی ال سی ها بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
برنامهنویسی در سری S7-1200 با نرمافزار Step7 V10 انجام میشود که با Step7 بکار رفته برای S7-300 و S7-400 متفاوت است. البته توسط نرمافزارStep7 V11 نیز میتوان PLC های S7-300 و S7-400 و S7-1200 را برنامهنویسی کرد.
پی ال سی S7-1500 زیمنس PLC S7-1500 Siemens
پیالسی های S7-1500 نسل پیشرفتهی کنترلرگرها و آخرین PLC تولید شده توسط شرکت زیمنس هستند. این کنترلگر با عملکرد بالا، بهرهوری سیستمها را بهبود بخشید. پیشرفتهترین امکانات مانند وجود صفحه نمایشگر LCD بر روی این CPU ها که امکان برنامه نویسی و مانیتورینگ را به اپراتور و مهندسین برق می دهد، در محصولات تولیدی این سری وجود دارد و همین امر باعث تمایز آن ها از دیگر کنترلرها میشود.
پی ال سی های S7-1500 دارای پیکربندی مقیاس پذیر است که حداقل 32 واحد ماژولCPU ، حداقل یک ماژول منبع تغذیه سیستم ، یک ماژول ارتباطی یا ماژول سیگنال را شامل میشود و دارای درگاههایPROFINET داخلی است.
نرم افزار برنامه نویسی توسط PC برای PLC های S7-1500 ، نرم افزار Step 7 TIA Portal است.
پی ال سی LOGO!
پی ال سی های لوگو در واقع نوعی مینی پیالسی هستند که در کارهای کنترلی کوچک مانند اتوماسیون ساختمان یا ماشین های کوچک از این کنترلکنندههای سیماتیک استفاده میشود.
قیمت آنها از سایر PLC های زیمنس ارزانتر است و تعداد ورودی و خروجیهای محدودی دارد.
لوگو، یک PLC بصورت Compact است و برنامه ریزی آن توسط کلید های روی آن انجام میشود. برای برنامه ریزی از طریق PC باید نرم افزار LOGO! Soft Comfort نصب گردد. برنامه نویسی در این نرم افزار به دو زبان LAD و FBD به سادگی امکان پذیر میباشد.
ازجمله معایب این PLC ها میتوان گفت برای برنامه نویسی به دسترسی فیزیکی نیاز دارد و پیچیدگی از میزان دستورالعملهای برنامهنویسی موجود فراتر میرود.
پی ال سی Simatic C7
خانوادهی C7 زیمنس ترکیبی از S7-300 و Operator Control است. به این صورت که میتواند کار کنترلی را انجام دهد و بر روی نمایشگر آن میتوان پیغامها، رخدادها و مقادیر مربوط به فرآیند را دید و فانکشنهای مختلف را توسط صفحه کلید روی آن اعمال نمود.
این PLC ها نیز دیگر قدیمی شده اند و در صنعت مثل گذشته استفاده نمیشوند. برای برنامه نویسی آن ها علاوه برSTEP7 زیمنس، نرم افزار WinCC Flexible زیمنس نیز مورد نیاز است که با استفاده از آن میتوان پیکر بندی و تنظیمات پنل مانیتورینگ زیمنس را انجام داد. قبلاً این کار توسط نرمافزار Protocol انجام میشد.
پی ال سی Simatic 505
این پی ال سی ها نیز انواع گوناگونی دارند و هر یک دارای ویژگی های مخصوصی می باشد ولی تمام انواع آن به صورت کامپکت هستند و در کاردهای کوچک و متوسط بهتر است از این نوع از پی ال سی ها استفاده گردد. برنامه نویسی این نوع PLC با استفاده از نرم افزار TISOFT انجام میگیرد. سخت افزار و نرم افزار مربوط به Texas Instruments میباشد.
سخن پایانی
در این مقاله میلان الکترونیک آسیا، درخصوص انواع PLC های زیمنس و کاربردهای آنها، ماژول های ورودی و خروجی، نحوه برنامهنویسی این PLC ها صحبت کردیم. قبل از اجرای هر پروژهی اتوماسیون صنعتی باید بررسی های لازم انجام گیرد و ابزارها و متریال موردنیاز پروژه، با بهترین کیفیت تهیه شده و توسط افراد متخصص مهندسی شود.
شرکت میلان الکترونیک آسیا به همراه تیم کارآزموده و متخصص خود در زمینههای مختلف اتوماسیون صنعتی فعالیت داشته و میتواند مرحله به مرحله برای پروژههای صنعتی شما، در کنارتان باشد. برای دریافت مشاوره رایگان کافیست با ما تماس گرفته یا شمارهی خود را قرار دهید تا ما با شما تماس بگیریم.
انوادهی زیمنس به پنج زیرمجموعهی پی ال سی Simatic S5،پی ال سی Simatic S7، پی ال سی LOGO!، پی ال سی Simatic C7 وپی ال سی Simatic 505 کلی تقسیم بندی میشوند که ویژگی ها و اجزای هر کدام را باهم بررسی میکنیم.
برای انتخاب plc مناسب تابلو باید از متخصصین این زمینه مشاوره بگیرید چون عوامل بسیاری در انتخاب plc مناسب موثر هستند. که در این مقاله آن ها را بررسی میکنیم.