میلان الکترونیک آسیا

تابلو برق استیل بخریم یا پلاستیکی؟

Buy steel switchboard

کاربرد تابلو برق‌ها در صنایع و مجتمع‌های مسکونی، تجاری و… بسیار زیاد است و یکی از اعضای جدانشدنی صنعت به‌حساب می‌آیند. بدنه تابلو برق‌ها با جنس‌های گوناگون ازجمله فلزی، کامپوزیتی و پلاستیکی طراحی و تولید می‌شوند. در این مقاله بررسی می‌کنیم که هرکدام از جنس‌های بدنه تابلو برق‌ها در کجا استفاده می‌شوند و قیمت تابلو برق استیل  چقدر با تابلو برق پلاستیکی متفاوت خواهد شد؟ پس در ادامه با میلان الکترونیک آسیا همراه باشید.

 شرکت فنی و مهندسی میلان انواع تابلو برق‌های صنعتی، خانگی و کارگاهی را با جنس بدنه‌های گوناگون طراحی و تولید می‌کند. برای دریافت مشاوره فنی و استعلام قیمت تابلو برق، از طریق شماره 09127876515 با ما تماس بگیرید و یا از طریق صفحه خرید تابلو برق، سفارش‌های خود را ثبت کنید تا بعد از برآورد قیمت، ما با شما تماس بگیریم.

فهرست مطالب

انواع جنس بدنه تابلو برق‌ها

تابلو برق‌ها محفظه‌ای هستند که قطعات و المان‌های الکتریکی در آن قرار می‌گیرید. این محفظه باید بر اساس شرایطی که در آن قرار می‌گیرد طراحی و ساخته شود تا مقاومت کافی در برابر شرایط محیطی را داشته باشد و بتواند از المان‌های داخلی خود محافظت کند.

مثلاً اگر فضای نصب تابلو برق به‌گونه‌ای است که تابلو در معرض رطوبت بالا قرار می‌گیرید لازم است بدنه تابلو برق ضدزنگ و مقاوم در برابر رطوبت باشد. همچنین سایر شرایط احتمالی که در بازدید ابتدایی از پروژه مشخص شده و در جلسات مشاوره ابتدایی به آن اشاره خواهد شد تا تابلو برقی متناسب با شرایط محیطی و کاربرد لازم، طراحی و تولید شود.

به‌صورت کلی جنس بدنه تابلو برق‌ها به سه دسته تقسیم می‌شوند: تابلو برق‌های فلزی، تابلو برق‌های کامپوزیتی و تابلو برق‌های پلاستیکی که در ادامه هرکدام را بررسی می‌کنیم.

تابلو برق‌های استیل

تابلو برق‌های استیل بر اساس ویژگی‌هایی که دارند در بسیاری از پروژه‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرند. بدنه استیل تابلو برق‌ها بر اساس متریال و آلیاژ‌های سازنده آن‌ها به انواع مختلفی تقسیم‌بندی می‌شود؛ ولی پرکاربردترین تابلو برق‌های استیل نوع 304 و 316 هستند.

تابلو برق استنلس‌استیل 304

فولاد ضدزنگ 304، به عنوان یک نوع آلیاژ با عملکرد بالا و مناسب برای اکثر کاربردها شناخته می‌شود. چنین تابلو‌برقی برای فضاهایی که دارای رطوبت نسبتا بالایی هستند، بسیار مناسب است؛ چراکه در برابر مواد شوینده مقاومت بالایی داشته و فرآیند ضدعفونی در این فلز راحت‌تر و سریع‌تر انجام می‌گیرد.

تابلو برق استنلس استیل 316

مقاومت ورق استیل 316 در برابر خوردگی، نسبت به ورق 304 بسیار بالا‌تر است و به ورق ضد‌ اسید معروف است که علاوه بر محیط‌های رطوبتی، در محیط‌های اسیدی و بازی نیز بسیار کاربرد دارد.

 

Buy steel electrical-panel

در چه محیطی از تابلو برق استیل استفاده می‌شود؟

در محیط‌هایی که نیاز به مقاومت بالا در برابر ضربه، رطوبت، اسید و… وجود دارد از تابلو برق‌های استیل استفاده می‌شود. از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های تابلو برق‌های استیل موارد زیر است:

  • مقاومت و استحکام بالا: تابلو برق‌های فلزی در برابر فشار، ضربه و آسیب مقاومت بالایی دارند.
  • مقاومت در برابر شرایط محیطی: همان‌طور که پیش‌تر توضیح دادیم تابلو برق‌های استیل در برابر رطوبت، گردوغبار، تغییرات دمایی و حتی تابش UV مقاوم هستند و از آن‌ها در محیط‌های سرباز می‌توان استفاده کرد.
  • طول عمر بالا: به دلیل مقاومت و استحکام زیاد این جنس از تابلوها، می‌توان از آن‌ها در محیط‌های صنعتی به‌صورت درازمدت استفاده کرد.
  • قابلیت شکل‌پذیری: برای ساخت تابلو برق‌های فلزی از فرایندهای جوشکاری، برش CNC، تراشکاری و خمکاری استفاده می‌شود و به همین دلیل می‌توان تابلو برق‌های فلزی را با ابعاد و شکل‌های مختلفی طراحی و تولید کرد.

باتوجه‌به قابلیت‌های تابلو برق‌های فلزی، می‌توان از آن‌ها با خیال راحت در محیط‌های ساختمانی، تجاری و صنایع مختلف استفاده کرد.

تابلو برق‌های پلاستیکی پلی‌کربنات (ABS)

یکی دیگر از انواع تابلو برق‌ها بر اساس جنس بدنه، تابلو برق‌های پلاستیکی هستند. این تابلو برق‌ها به نسبت تابلو برق‌های فلزی، وزن کمتری دارند و به‌راحتی قابل‌حمل‌اند. از نظر قیمت نیز مقرون‌به‌صرفه‌تر از بدنه‌های فلزی هستند. جنس بدنه این تابلو برق‌ها معمولاً از ABS است که یک نوع پلیمر ترموپلاستیکی و الیاف کربن است و در برابر جریان الکتریکی مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند.

تابلو برق‌های درب مات و درب شفاف دو نوع از محبوب‌ترین انواع تابلو برق‌های پلاستیکی هستند که استفاده از آن‌ها دارای مزایای بسیاری است که در ادامه مزایای استفاده از تابلو برق‌های بدنه پلاستیکی را بررسی می‌کنیم.

Electric panel of the glass door

شرکت فنی مهندسی میلان با درنظرگرفتن نیازهای پروژه شما، بهترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین تابلو برق را به شما پیشنهاد می‌دهد تا بتوانید از تابلو برق‌های خود در طولانی‌مدت با پشتیبانی رایگان شرکت میلان استفاده کنید. برای دریافت قیمت انواع تابلو برق می‌توانید از طریق شماره مستقیم 09127876515 با ما تماس بگیرید.

در چه محیطی از تابلو برق پلاستیکی استفاده می‌شود؟

همان‌طور که توضیح دادیم جنس بدنه تابلو برق‌های پلاستیکی، معمولاً از ABS است که یک نوع پلیمر ترموپلاستیکی و الیاف کربن است. این ماده، در محیط‌های اسیدی و قلیایی، مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد. به همین دلیل این تابلوها، هم خودشان در چنین محیط‌هایی آسیب نمی‌بینند و هم از واردشدن آسیب به تجهیزات داخلی، جلوگیری می‌کنند. از دیگر مزایای جعبه برق پلاستیکی، ‌ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عایق الکتریکی
  • سبک و قابل‌حمل
  • درجه حفاظت IP65
  • قیمت مقرون‌به‌صرفه
  • استحکام و طول عمر بالا
  • مقاومت خوب در محیط‌های قلیایی و اسیدی
  • محافظت از تجهیزات در برابر رطوبت و گردوغبار

این تابلو برق‌ها معمولاً در برابر تابش نور خورشید مقاومت کمتری نسبت به تابلو برق‌های فلزی داشته و بعد از مدتی قرارگرفتن در برابر نور مستقیم خورشید با تغییر رنگ و تغییر شکل همراه خواهند بود؛ بنابراین توصیه می‌کنیم از تابلو برق‌های پلاستیکی در محیط‌های داخلی استفاده شود.

همچنین جنس پلاستیکی بدنه تابلو برق‌ها موجب آسیب‌پذیری در برابر حریق و آتش‌سوزی می‌شود و در این مورد هم تابلو برق‌های فلزی و کامپوزیتی جایگزین مناسبی خواهند بود.

تابلو برق‌های کامپوزیتی

نسل جدید تابلو برق‌ها بر اساس جنس بدنه، تابلو برق‌های کامپوزیتی هستند. این تابلو برق‌ها با ویژگی‌های مثبتی که دارند به‌سرعت جایگزین بسیاری از تابلو برق‌های فلزی و پلاستیکی شدند. بدنه این تابلو برق‌ها از جنس الیاف شیشه و رزین است که به دلیل مقاومت بالا در برابر عوامل محیطی، بهترین گزینه برای استفاده در محیط بیرونی است.

تابلو برق‌های کامپوزیتی بر اساس حجم تجهیزات درون خود، دارای اندازه‌های کوچک تا بسیار بزرگ و صنعتی هستند. در ساخت این تابلو‌ها علاوه بر کامپوزیت، از موادی مانند پلی‌استر و هیدروکسید آلومینیوم استفاده می‌کنند به همین دلیل در برابر آتش و حرارت زیاد، مقاوم هستند.

 

مزایای استفاده از تابلو برق کامپوزیتی

استفاده از تابلو برق کامپوزیتی به دلیل مزایای بالا، بسیار محبوب بوده و از آن‌ها در انواع محیط‌های تجاری، ساختمانی و صنعتی استفاده می‌شود. برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های این جنس بدنه تابلو برق‌ها را در ادامه بررسی می‌کنیم.

مقاومت بالا: این تابلو برق‌ها به دلیل استفاده از الیاف شیشه و رزین مقاومت بالایی در برابر عوامل محیطی، فشار، ضربه، تغییرات دمایی و… از خود نشان می‌دهند.

مقاومت در برابر آب و رطوبت: تابلو برق‌های کامپوزیتی در برابر رطوبت کاملاً مقاوم هستند و زنگ نمی‌زنند، به همین دلیل از این تابلو برق‌ها در محیط‌های باز استفاده می‌شود.

مقاوم در برابر آتش‌سوزی و حریق: این تابلو برق‌ها نسبت به تابلو برق‌های فلزی و پلاستیکی، مقاومت بسیار خوبی در برابر حریق و آتش‌سوزی داشته و به‌خوبی از تجهیزات تابلو برق محافظت می‌کند.

اثر خنثی در میدان مغناطیسی: در تابلو برق فلزی به دلیل میدان مغناطیسی نمی‌توان آنتن نصب کرد، اما کامپوزیت اثر خنثی در میدان مغناطیسی دارد و در برای نصب تجهیزات مخابراتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دارای درجه حفاظت بالا: تابلو بر اساس درجه حفاظت بالا طراحی و از ورود برف‌وباران به داخل محفظه تابلو برق جلوگیری می‌کند.

عایق الکتریکی: مواد اولیه تابلو برق کامپوزیت دارای خاصیت عایق الکتریسیته است و از برق‌گرفتگی و ایجاد شوک الکتریکی جلوگیری می‌کند.

کدام نوع جنس بدنه تابلو برق مناسب‌تر است؟

همان‌طور که در این مقاله توضیح دادیم، تابلو برق‌ها بر اساس جنس بدنه به سه نوع متداول فلزی، پلاستیکی و کامپوزیتی تقسیم‌بندی می‌شوند که هرکدام دارای ویژگی‌ها، مزایا و معایبی است که به‌صورت کامل آن‌ها را بررسی کردیم. اما بااین‌وجود کدام نوع تابلو برق برای پروژه شما مناسب است؟

با درنظرگرفتن ویژگی‌های موردنظر شما در پروژه، شرایط محیطی و ابعاد تابلو برق، قیمت تابلو متفاوت خواهد بود. برای استعلام قیمت و دریافت مشاوره فنی رایگان می‌توانید با کارشناسان میلان تماس بگیرید و بهترین پیشنهاد برای تابلو برق را از طریق تیم فنی مهندسی ما دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
پاسخگوی سوالات شما هستیم
کارشناسان میلان الکترونیک آسیا
سلام
هر سوالی دارید، از متخصصین میلان الکترونیک بپرسید .