میلان الکترونیک آسیا

کاربردها و مزایا و معایب انواع PLC ها

SIEMENS-PLC

اگر به دنبال خرید PLC برای کسب و کار و تولیدی خود هستید و به سفارش PLC و یا برنامه نویسی انواع PLC ها برای تابلو های خود نیاز دارید، ابتدا باید با انواع مختلف plc ها و ویژگی های مختلف آن ها آشنا شوید .

همچنین برندهای ارائه دهنده ی PLC  ها را بشناسید، هر کدام از این برند ها plc هایی با ویژگی های منحصر به فرد در سری های مختلفی، بسته به نیازی که داریم تولید میکنند و هر کدام از این شرکت ها برنامه ی مخصوصی برای برنامه نویسی این PLC ها ارائه می دهند .

فهرست مطالب

به طور کلی معیارهای مختلفی برای تعیین انواع پی ال سی و طبقه‌بندی آن‌ها وجود دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به مقدار حافظه، سرعت اجرای برنامه، تعداد کانتر و تایمرها، تعداد ورودی، خروجی ها و نوع CPU اشاره کرد.

بر این اساس انواع پی ال سی ها با هر شرکت سازنده ای در چهار مدل طبقه بندی می شوند که این چهار مدل پی ال سی با نام های مختلف در این  شرکت های سازنده شناخته می شود.

ما در ادامه به معرفی و بررسی کلی و دقیق این چهار دسته بندی می پردازیم.

مینی پی ال سی (Mini plc)

کوچک ترین عضو خانواده ی کنترل کننده های منطقی  مینی پی ال سی ها یا به عبارتی، کنترل کننده منطقی برنامه پذیر مینیاتوری هستند، که بسیار کوچکتر از plcهای معمولی بوده و کار همان پی ال سی های بزرگ را انجام می دهند، با محدودیت های وروردی و خروجی کمتر(حداکثر تعداد ورودی و خروجی آنها 40 عدد می باشد.) و در صنایع کوچکتر و یا هوشمند سازی منازل و غیره، از آنها استفاده می شود.

پیچیدگی این نوع از پی ال سی ها بسیار کمتر از سایرین بوده و زمان کمتری را برای انجام کار نیاز دارد. در اغلب مینی پی ال سی ها یک صفحه کوچک با تعدادی دکمه وجود دارد که علاوه بر برنامه ریزی با کامپیتور توسط همین صفحه کوچک و دکمه هم میتوان به پی ال سی برنامه داد.

زبان برنامه‌نویسی در این نوع از PLC ها به صورت نردبانی است؛ به این معنا که از دستورات نمادی برای برنامه‌ریزی PLC کوچک استفاده می‌شود.

شرکت های سازنده مینی پی ال سی نام های مختلفی را به آن نسبت می دهند. به عنوان مثال در شرکت امرون  (OMRON)به این مدل پی ال سی ها زِن (ZEN) می گویند.

و یا این پی ال سی ها در شرکت زیمنس به PLC LOGO معروف است.

LOGO-mini-PLC

پی ال سی های کامپکت یا مجتمع (Compact PLC):

یک PLC فشرده یک کنترل کننده کوچک مبتنی بر ریزپردازنده است، که برای انجام وظایف کوچک اتوماسیون صنعیتی طراحی شده است. این شامل یک زبان برنامه نویسی داخلی و مجموعه ای گسترده و کاربرپسند از دستورالعمل ها است که نوع کدگذاری مورد نیاز برای برنامه های خاص را ساده می کند.

به معنی یکپارچه بودن ماژول های ورودی و خروجی و سی پی یو و منبع تغذیه که به صورت کامپکت همه در یک بدنه قرار دارند، آن اشاره کرد و در قالب یک ماژول الکتریکی ساده، طراحی و ادغام شده‌اند.. پی ال سی های کامپکت برای استفاده در پروژه های متوسط کاربرد دارند.

تعداد ورودی ها و خروجی های موجود در این نوع از پی ال سی ها تا 300 عدد می باشد.

 در PLC فشرده، ما می توانیم از ماژول های توسعه برای افزودن تعداد بیش تری ورودی و خروجی به PLC فشرده موجود استفاده کنیم زیرا این تعداد به طور پیش فرض دارای تعداد محدودی I/O هستند.

شرکت های سازنده پی ال سی های کمپکت، در مدل های گوناگون از این نوع پی ال سی را ساخته اند که برخی از آنها امکانات خاصی ندارد و برخی هم دارای امکانات سخت افزاری بیشتر و امکانات نرم افزار قوی تر است.

این پی ال سی ها در مدل زیمنس به S7-1200معروف است.

پی ال سی کامپکت معمولا در مواردی استفاده می‌شود که بخواهیم در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنیم. اما در صورتی که نیاز به انجام عملیات کنترلی پیچیده داشته باشیم، از انواع پی ال سی ماژولار استفاده خواهیم کرد.

s7-1200-plc

پی ال سی ماژولار(Modular plc)

تمامی بخش های به کار رفته در plc ماژولار، همان طور که از اسم آن پیداست، از یکدیگر جدا می باشد و ساختار آن را می توان کاملا برعکس plc کامپکت که تمامی اجزا در یک باکس قرار دارند، دانست.

در واقع ساختار این پی ال سی ها به این صورت است که سه بخش اصلی آن از هم جدا می شود و میتوانیم ماژول های پردازنده‌ (cpu)، درگاه‌های ورودی و خروجی و ماژول تغذیه را در کنار هم بچینیم تا تشکیل یک پی ال سی بدهد. هر کدام از این قسمت‎‌ها، کارت مستقلی دارند که به دو صورت رک(Rack PLC) و شاسی(Chassis PLC) متصل می‌شوند.

این ساختار به شما قابلیت انتخاب پردازنده ، کارت های مختلف ورودی ،خروجی، مودم و غیره را بر اساس نیاز پروژه می دهد، فرض کنید در یک بخش از پروژه تنها به ورودی های آنالوگ نیاز داشته باشید و مایل باشید مقادیر اندازه گیری شده از طریق شبکه منتقل شود، در این حالت استفاده از مدل کامپکت منطقی نبوده و میتوانید از یک سی پی یو و چند کارت آنالوگ استفاده کنید . این قابلیت در خصوص ورودی و خروجی های دیجیتال نیز صادق است.

شرکت میلان الکترونیک آسیا با سال‌ها تجربه در زمینه طراحی و تولید تابلو برق و اتوماسیون صنعتی آماده دریافت سفارش های تابلو برق و مشاوره رایگان برای پروژه های شماست.

 

یکی از ویژگی های مهم پی ال سی های ماژولار، پشتیبانی  از کارت های سخت افزاری مختلف می باشد.

نکته جالب درباره این نوع از PLC ها این است که در صورت قدرت پشتیبانی سی پی یو، می‌توان با کارت های DI ,DO ,AI ,AO تعداد ورودی و خروجی ها را اضافه کرد. و این تعداد را تا 2000 عدد افزایش داد؛ در مدل‌های نصب شده به صورت رک، این عدد تا 5000 هم قابل افزایش است.در واقع کنترلر های منطقی ماژولار یک انتخاب هوشمندانه در پیاده سازی سیستم های صنعتی بزرگ با تعداد ورودی و خروجی زیاد است.

در کنار این‌ها مراقبت و تعمیر پی ال سی ماژولار در مقایسه با پی ال سی کامپکت ساده‌تر است؛ اما اندازه بزرگ‌تری دارند.

در انتهای این نوع از plc ها یک قاب انتهایی میبایست بسته شود تا plc تکمیل شود و در غیر این صورت plc کار نخواهد کرد.

این پی ال سی ها در مدل زیمنس به S7-300 معروف است.

s7-300-SIEMENS-PLC

پی ال سی رک (Rack plc)

از plc ها ی رک در پروژه های بسیار بزرگ، که ورودی و خروجی زیادی لازم دارند مورد استفاده قرار میگیرند و  تعداد ورودی و خروجی های آن تا 5000 عدد هم می رسد، مثل پروژه های صنایع بزرگ و حساس پالایشگاهی و پتروشیمی که از plc های رک، استفاده می شود.

تفاوت عمده پی ال سی رک با پی ال سی ماژولار، نصب به صورت عمودی و اتصال تجهیزات به ماژول مرکزی (که در قسمت انتهایی پی ال سی واقع شده است) می باشد.

در انواع rack PLC، ماژول منبع تغذیه، سطح مورد نیاز توان تنظیم شده را برای ماژول‌های ورودی-خروجی مختلف از طریق سیستم گذرگاه backplane فراهم می‌کند.

انواع رک در plc دارای کدهایی هستند که در انتهای بعضی از آنها علامت ALU درج شده است، این نشان می‌دهد که بدنه آنها از آلومینیوم ساخته شده است. در این نوع رک‌ها فن‌های مخصوصی جهت تهویه هوا و خنک ماندن تعبیه شده است. انواع رک پی ال سی درواقع نقش باکس نظم‌دهنده ماژول‌های ورودی_خروجی، مدار، منبع تغذیه و … را بر عهده دارند و تمام ارتباطات بین آنها را مدیریت می‌کنند.

این پی ال سی ها در مدل زیمنس به S7-400 معروف است

S7-400-SSIEMENS-PLC

شرکت میلان الکتروینک آسیا با تجربه 17 ساله در زمینه ی اتوماسیون صنعتی، طراحی تابلو برق و plc به همراه نیروی مجرب و توانا خود به عنوان یکی از متخصص ترین شرکت های طراح و سازنده انواع تابلو های plc، خدمات خود را در این زمینه ارائه می دهد. , مشخصات تابلو های خود را در صفحه سفارش تابلو برایمان ارسال کنید.

سوالات متداول:

 

انواع plc ها بر اساس کاربرد

انواع پی ال سی ها با هر شرکت سازنده ای در چهار مدل طبقه بندی می شوند که این چهار مدل پی ال سی با نام های مختلف در این  شرکت های سازنده شناخته می شود.
مینی پی ال سی (Mini plc)
پی ال سی های کامپکت یا مجتمع (Compact PLC)
پی ال سی ماژولار(Modular plc)
پی ال سی رک (Rack plc)

دسته بندی plc ها در شرکت زیمنس چگونه است؟

مینی پی ال سی ها در شرکت زیمنس به PLC LOGO معروف است.
پی ال سی های کامپکت در مدل زیمنس به S7-1200معروف است.
پی ال سی های ماژولار در مدل زیمنس به S7-300 معروف است.
پی ال سی ها رک  در مدل زیمنس به S7-400 معروف است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
پاسخگوی سوالات شما هستیم
کارشناسان میلان الکترونیک آسیا
سلام
هر سوالی دارید، از متخصصین میلان الکترونیک بپرسید .